Висока ли ще бъде присъдата на Метин Мехмедов,  прегазил младия бегач Димитър Пепеланов? Съдебния процес срещу виновника започва пред Окръжен съд- Пловдив в четвъртък , а съдия-докладчик по делото е  Момчил Найденов.  Разпоредителното заседание започва в 14 часа, където ще стане ясно дали Мехмедов ще признае вината си или ще пожелае делото да се разгледа по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица.

Той трябва да отговаря по две обвинения. Едното е за това , че при управляване на моторно превозно средство, е нарушил правилата за движение и умишлено е причинил смъртта на Димитър, настъпила на 02.02.2024 г.  Второто, че е управлявал моторно превозно средство, след употреба на наркотични вещества – амфетамин, като деянието е извършено, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление.

Инцидентът стана на 2-ти август вечерта. Метин се качил с приятелката си в автомобил и безрасъдно тръгнал от Кричим- дрогиран и без книжка. На пътя между Кричим и Устина, докато спортува , 33-годишното момче бива пометено. Димитър бе откаран в болница в реанимация с тежка черепно-мозъчна травма и половин година се борише за живота си. На 2 февруари 2024 година обаче, Пепеланов, който работише в бутикова изба, почина.  Именно затова едно от обвиненията на Метин стана по-тежко, а производството срещу виновника се прехвърли на Окръжен съд -Пловдив.

След катастрофата Метин е бил тестван за алкохол и наркотици, като проверката е отчела положителна проба за амфетамин. Справка в регистрите на МВР показала, че задържаният е с отнето свидетелство за правоуправление. След катастрофата Метин направил опит да укрие следите си, като е казал, че приятелката му е управлявала автомобила.

По време на делата, в които се гледаше мярката за неотклонение, мъжът споделяше, че много съжалява, дори проронваше и сълзи. Той многократно се  опитваше да умилостиви съда с доводите, че майка му е онкоболна и ако остане в ареста това ще я съсипе. Съдът обаче го остави в ареста за постоянно, предвид че е хващан  да шофира под въздействие на алкохол и наркотици, а освен това е бил задържан и за притежание на забранени вещества.  Опитите на Метин да излезе на свобода не спряха. Той опита да се обеси с чаршаф, докато лежеше в ареста, но остана жив.

Метин, който прегази бегач край Устина, опитал да се самоубие в арестаДепресия или пореден опит да се измъкне от правосъдието?

Почина мъжът, който бе пометен на пътя от дрогирания МетинОсвен водачът в колата е била и приятелката му

Съдия към дрогиран шофьор, блъснал човек: Метине, оставаш в ареста, много ти станаха осъжданията31-годишният мъж удари пешеходец на пътя Кричим - Устина

Млад мъж е в реанимация, блъснат от дрогиран шофьор без книжка край ПловдивШофьорът се е опитал да прехвърли вината на приятелката си, като е казал, че тя е шофирала автомобила

Шофьорът, блъснал бегач край Пловдив, се разплака в съдаПострадалият е в тежко състояние в реанимация, съдът остави виновника зад решетките