Лек автомобил на жителка на село Бенковски изгоря при пожар в събота вечер. Тя е потърсила помощ в полицията, след като е видяла пламъците и счупиния прозорец на къщата й . Насоченият незабавно към адреса дежурен автопатрул на РУ-Труд установил, че пожарът в колата е предизвикан умишлено и веднага била създадена организация за установяване на извършителя.

 Със съдействието на колегите им от отдел „Криминална полиция“ часове по-късно служителите влезли в дирите на 32-годишен мъж. При задържането му той направил самопризнания за палежа на автомобила и нанесените щети по жилищната сграда. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.  

На следващия ден непълнолетен осъмна в полицейския арест в Хисаря за умишлено увреждане на чужд автомобил. Минути преди 6 ч. в неделя служителите на реда реагирали на обаждане от шофьор, който заварил паркирания си пред местно заведение „Лексус“ със счупено задно обзорно стъкло. При последвалото незабавно издирване е установен и задържан 17-годишният автор на вандалската проява. Срещу момчето е образувано бързо производство.