Законови срокове на съдебно решение отложиха делото срещу 28-годишния Мирослав Камбуров, причинил по непредпазливост смъртта на Иван Владимиров след ПТП. Инцидентът станал на 3 юли 2022 година, на пътя между Летище Пловдив и КЦМ. Тогава при управление на товарен автомобил мерцедес, около 1:00 часа след полунощ, Камбуров блъснал движещия се по пътното платно Владимиров и според обвинителния акт избягал от местопроизшествието. Инцидентът е станал със скорост 85 км/ч.

От направените експертизи в досъдебното производство станало ясно, че 65-годишният пешеходец е бил с 2,46 промила алкохол в кръвта.

Днес шофьорът обясни извън съдебната зала, че не е видял Владимиров и не е разбрал, че го е блъснал. Въпреки това, той изрази готовност да се съгласи с всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и да признае изцяло вината си пред магистратите.

Споразумението обаче нямаше как да се случи веднага и делото да приключи днес, защото желанието на една от пострадалите да се конституира като частен обвинител и граждански ищец, не беше одобрено от съда. Според закона, пострадалата Стефанка Димитрова има право да обжалва решението пред по-горна инстанция в 7-дневен срок и до тогава процесът няма как да приключи.

В момента 48-годишният шофьор е с отнета книжка и с мярка за неотклонение "парична гаранция". Той има и забрана да напуска пределите на страната.

Следващото заседание е насрочено за 23 май, когато трябва да стане ясна и присъдата на Камбуров. Ако съдът одобри споразумение между страните за признаване на вина, то тогава наказанието на Мирослав Камбуров ще бъде намалено с 1/3.