Крадци задигнаха джип “Тойота” на старши инспектора на група „Регистрация и отчет на пътни превозни средства” към КАТ-Пътна полиция – Пазарджик, паркиран пред къща за гости в Сапарева баня, пише Struma.bg

Симеон Съловски пристигнал със семейството си на спа почивка и отседнал в къща за гости до парк “Николай Хайтов”, близо до Гейзера. Въпреки че автомобилът бил с аларма и модерни средства за защита, никой от къщата за гости не разбрал за кражбата на колата през нощта.

Инспекторът на КАТ установил липсата на возилото сутринта и веднага потърсил съдействие от колегите си в Сапарева баня.

Автомобилът е обявен за общодържавно издирване. Криминалисти от РУП – Дупница работят по случая.

По данни на автотърговци такъв джип втора ръка струва около 20 000 лв. През последните две години се крадат автомобили на туристи в курортния град предимно от марките “Тойота” и “Ауди”. Коментира се, че Сапарева баня е в обсега на пернишките автоджамбази, коментира сайтът. Набелязват скъпи автомобили, паркирани пред хотели и къщи за гости.

Миналата година по тази схема младо македонско семейство остана без кола. Семейни приятели пристигнали от Македония да ги приберат. Те били паркирали семейната тойота пред хотела, в който отседнали.

Неотдавна бе задигнато и БМВ, паркирано пред къща за гости в града.