Задържаният столичен антимафиот, за който TrafficNews.bg съобщи, е участвал в разбитата група за рекет в 4-то Районно управление, където е работил преди това. Това стана ясно от изявление на зам.-главния прокурор Иван Гешев. Като полицай

арестуваният антимафиот е предупреждавал за предстоящи проверки собственици на магазини, продаващи ментета. Той е работил в комбина с вече задържаните шеф на отдел „Икономическа полиция” Красимир Кръстев и колегите му Марио Дринцелов, Радослав Томов и Георги Найденов. Те бяха обвинени, че са изнудвали собственици на заведения и магазини за „такса спокойствие”.

Арестуваният антимафиот е подал молба да бъде преместен от 4-то РУ в ГДБОП, която е била одобрена. Това е станало преди да бъде разбита групата за рекет, но свидетели са го посочили като част от организираната от Красимир Кръстев схема. Отдел „Вътрешна сигурност” е събрал доказателства за участието и ролята на антимафиота в организацията за изнудване и рекет.

Гешев подчерта, че престъпленията, в които е уличен антимафиотът, нямат нищо общо с работата му в ГДБОП и добави, че към момента няма данни той да е прибирал т. нар. "такса спокойствие" от магазинери.