Един задържан служител на "Пътна полиция" при спецакцията във Велико Търново. Разследването е за формална регистрация на товарни камиони. Схемата е разбита, но повдигнати обвинения все още няма.

"На въпросните 2 автомобила отново се поставят регистрационни табели и в момента, в който автомобилите потеглят незабавно са установени, спрени са шофьорите, заедно с автомобилите”, каза директорът на полицията във Велико Търново Димитър Машов.

"Служителят на МВР е един. Той е основното лице, което е допуснало да бъдат извършени тези законови нарушения, съобщава БТВ.

Длъжностното лице е оказвало въздействие на подчинените му служители да осъществят по-бърза регистрация, безпроблемна регистрация като игнорират служебните си задължения по отношение на въпросните моторни средства”, заяви Стефан Банков, директор на "Вътрешна сигурност".

 "Тука се касае за документи с невярно съдържание, за тези документи с невярно съдържание трябва да се установи по един категоричен начин авторът”, добави Христо Христов, окръжен прокурор – Велико Търново.