Двама мъже са задържани по подозрение в извършване на незаконен лов в землището на силистренското село Голеш при специализирана полицейска операция вчера, съобщиха от Областната дирекция на МВР, предава БТА.

Около 18,00 часа в периферията на горски масив е засечен високопроходим автомобил с двама мъже на 47 и на 30 години, по-възрастният от които ловец в ловната дружинка на Голеш. При извършената проверка е установена приготвена за стрелба законно притежавана ловна карабина с патрон в цевта и зареден пълнител и мощен ръчен прожектор. Двамата са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа, автомобилът и оръжието са иззети.

За извършване на лов без редовно заверен билет и без писмено разрешително те ще бъдат санкционирани с актове по Закона за лова и опазване на дивеча.

По данни от ловно-рибарското дружество в Силистра, при редовно извършваните проверки на специалисти от дружеството, полицията и горското стопанство, досега не са засичан бракониерски набези. Извършват се проверки от страна на отговорните институции за спазването на правилата за безопасност по време на лов, мерките за биосигурност, противопожарните правила за опазване и защита на горските територии.