Задържаха двама мъже, непосредствено след извършена кражба в Първомай. В петък униформените реагирали незабавно на постъпила информация за разбита входна врата на местната автогара. При обход на сградата не са установени липси.

На двора обаче станало ясно, че от единия автобус са демонтирани две акумулаторни батерии на стойност около 200 лева. Други две, подготвени за бракуване, също били откраднати. За кратко след организираните оперативни и издирвателни действия в районното управление са отведени двама 42-годишни местни жители, с криминалистични регистрации и осъждани.  

Работата по документиране на случая продължава. 

Междувременно две момчета от Карлово са заподозрени за поредица посегателства от моторни превозни средства. Разследването на служителите на реда в подбалканския град е проведено по сигнали за задигнати акумулатори от три лекотоварни автомобили в периода от края на ноември до началото на декември м.г. В процеса на работата са събрани доказателства, че съпричастни към кражбите са младеж на 19 години и 17-годишен тийнейджър.

По случаите са образувани проверки за престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК.