Хванаха дрогиран мъж от Сливница, пребивал жена си и я държал заключена.  

Около 16:00 ч. на 25 януари жителка на Сливница е потърсила помощ от полицията. Тя е съобщила, че през последните три денонощия е била противозаконно лишена от свобода /заключена в жилището си/ от мъжа, с когото живее на семейни начала, пише 24 часа. Потърпевшата споделила, че е успяла да избяга, след като 38-годишният й партньор заспал. По думите й тя е била системно пребивана от него с различни твърди предмети и заплашвана с убийство.

Към адреса веднага били изпратени полицейски служители от РУ-Сливница. При извършения оглед те открили и иззели от жилището веществени доказателства, съотносими към твърденията на пострадалата. Междувременно криминално проявеният извършител напуснал дома си. Наложило се е да бъде обявен за общодържавно издирване.

В резултат на незабавно предприетите действия мъжът е задържан в автомобила му на територията на града. При тестването на водача за употреба на наркотични и упойващи вещества уредът отчел наличие на амфетамин и метамфетамин в пробата му. 38-годишният е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.