55-годишният зъботехник Георги Колев, арестуван за педофилия в Пловдив, получи своята присъда. Той е наказан с 6 години затвор при първоначален строг режим, както и 3 хиляди лева глоба. Окръжен съд уважи отчасти и предявените частни искове. Размерът на така наложеното наказание "лишаване от свобода" е определен след редуцирането му с една трета.

Припомняме, че родителите на трите момичета, станали обект на перверзиите на Колев, депозираха молби за обезщетения в общ размер от близо 250 хиляди лева.

Магистратите присъдиха по 13 000 лева на две от семействата и 5 хиляди лева на третата пострадала.

Както по-рано днес TrafficNews съобщи, делото стартира с пълни самопризнания от страна на Колев. Процесът премина при закрити врата, тъй като се касае за блудство над непълнолетни. 

Зъботехникът, блудствал с деца в Пловдив - с присъда до края на деняТой се призна за виновен

Колев бе признат за виновен и по 6-те обвинения, повдигнати срещу него. За различни периоди от 2015 година до месец май 2018 година в Пловдив е извършвал блудствени действия с две момичета, ненавършили 14-годишна възраст, а на 3 май 2020 година и с трето момиче, ненавършило 14-годишна възраст. Той бе обвинен и в това, че е склонявал малолетно и непълнолетно лице да наблюдават похотливи действия.

Зъботехникът бе признат за виновен и в това, че на 10 декември 2018 година е създал и държал порнографски материал - видеофайл, за създаването на който са използвани лица, ненавършили 18 години.

55-годишният бе арестуван, след сигнал от майката на 9-годишно момиче. Малката била подмамена от Колев в кабинета му в района на Бунарджика, а там той удовлетворил перверзните си наклонности.

Освен, че е блудствал с децата, зъботехникът е записвал с телефона си перверзиите, на които ги подлагал. Част от записите са открити при обиска, направен от криминалистите. Според запознати, той  първо се сприятелявал с децата, разговарял с тях, давал им съвети, купувал им сладкиши. водел ги в кабинета си, където им показвал как се правят отливки от зъби. След това под формата на игра ги принуждавал да задоволяват противоестествените му сексуални наклонности.