Пловдивските магистрати отново гледаха мярката за неотклонение на 32-годишния Йордан Петков, обвинен за вземане на кредити за хиляди левове от името на други хора. Преди няколко дни Петков се изправи пред съда, за да обжалва постоянния си арест ,след като и втора инстанция бе потвърдила най-тежката мярка за неотклонение. Искането му обаче бе порязано от пловдивските магистрати.

Припомняме, че съучастничката му в престъпленията и жена, с която живее на съпружески начала, е 23-годишната Ралица Козарска от Стара Загора. Тя обаче е пусната под домашен арест, тъй като двойката има 1-годишно дете. Петков и Козарска се е  занимавали с кражби на чужди самоличности за целите на теглене на онлайн кредити.

Обвиняемите лъжели свои близки приятели, че ще им правят колажи и карикатури. С този мотив те правели снимки на лицата и личните им карти. След това обаче двамата кандидатствали за кредити от тяхно име. Изтеглили са заеми в различни размери за общо около 90 000 лева. 

Схема за 90 бона! Онлайн кредити с чужда самоличност и откраднато доверие, проиграно на хазартЙордан и Ралица са демонстрирали висок стандарт на живот през последните месеци

Измамниците са кандидатствали посредством личните данни на хората за кредите, а след това са прехвърляли парите в своите сметки. Голяма част от получената сума е била проиграна на хазарт с онлайн залози.

Още на 6 октомври задържаните лица са били разпитани, конфискуван е бил автомобил БМВ на стойност 10 хиляди лева. Иззети са били телефоните им, флашки с информация и различни документи.

Така съдът за пореден път бе категоричен и остави Йордан в ареста.

Йордан, теглил кредити на името на свои познати: Съжалявам, не исках да ощетя никой!Петков остава зад решетките