Двама млади мъже притежаващи дрога са установени и задържани от служители на участъка в квартал „Изток“.  Вчера по обед служители на участъка засекли двама жители на квартала- на 21и 23 години. 

У първия органите на реда открили пет полиетиленови топчета, а у другия едно, всичките пълни със суха зелена листна маса. При извършените полеви наркотестове съдържанието им реагирало положително на синтетичен канабиноид.

Двамата са задържани за срок от 24 часа в ареста на Пазарджик, а наркотиците са иззети. Спрямо тях са образувани бързи производства. 

В същото време водач на лек автомобил управлявал с отнета шофьорска книжка и опитал се да осуети полицейска проверка е задържан в ареста на Септември. Вчера следобед на улица в септемврийското село Виноградец автопатрул извършвал рутинни проверки на преминаващите леки автомобили. 

Към органите на реда приближила „Мазда“ и единият от униформените подал сигнал със стоп палка на водача да спре. Той обаче не се подчинил, продължил по пътя си и дори опитал да се укрие. Полицаите обаче действали непоколебимо, автомобилът бил настигнат и шофьорът му задържан.

Оказало се, че това е 29-годишен жител на същото село. Той бил зад волана неправоспособен, защото в началото на годината шофьорската му книжка била отнета за други извършени от него нарушения на Закона за движение по пътищата. 

По случая се води бързо производство.