10 години лишаване от свобода при първоначален строг режим е окончателната присъда за 48-годишната Мариана Пейкова, която на 24 юни 2019 година прободе смъртносносно с нож партньора си Йордан Иванов. Това постанови днес Върховният касационен съд.

Припомняме, че във фаталната нощ на 24 юни миналата година двамата пресушили шише алкохол, последвала люта кавга и чупене на бутилки. Марияна наръгала Йордан с нож в корема , след което той изпушил една цигара, двамата си легнали и заспали. Събудила се само Марияна, която си тръгнала без да разбере, че мъжът й е мъртъв. Последвал арест, а след това и признание за вина. 

Марияна даде пълни обяснения за отношенията си с жертвата и фаталната нощ. 

Жената, убила любовника си в Пловдив: Залитна и се дупна в ножа, защитавах се

 „Йордан продължаваше да пие на масата. Той пак почна с тупаниците. Аз взех ножа, за да го изплаша. Той стана, ядоса се и ме разтърси за раменете. Залитна и тогава се е дупнал. Не знаех, че е наръган. После се кротна. Каза, че го боли корем и си легнахме. Аз също заспах", заяви Мариана в съдебната зала.

През юни Окръжен съд призна Пейкова за виновна и я осъди на 12 години лишаване от свобода. През октомври присъдата бе потвърдена от Апелативен съд – Пловдив и впоследствие изменена от ВКС.