41-годишният Ангел Георгиев, който е обвинен за убийството на 47-годишния Огнян Йорданов в Милево, бе доведен в белезници в съда в Пловдив преди минути, предаде репортер на TrafficNews. Днес съдебен състав ще гледа искането на Окръжна прокуратура-Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ангел.

В последния момент в съдебна зала Георгиев, който по първоначална информация е полицай, настоя служебният му адвокат Васил Попов да бъде сменен с адвокат Евгени Костадинов. Прокурор в производството за мярката е Георги Пенев.

Поради смяната на защитника, делото бе преместено в 14:30, за да се даде отсрочка на Костадинов да се запознае с материалите по делото.

Георгиев е привлечен  като обвиняем за това, че на 04 септември 2022 г. в село Милево, област Пловдив, умишлено е умъртвил 47-годишния Огнян Йорданов - престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. Припомняме, че жертвата, обвиняемия и още четирима души са празнували след събор в селото в дома на Ангел. Купонът бил гарниран с огромни количества алкохол.

Тялото на Огнян бе открито захвърлено в кошове на игрище в близост до къщата на Ангел. По-късно за престъплението бяха арестувани петима, но само Ангел е с повдигнати обвинения на този етап.

Повече за кървавото престъпление, четете тук:

Брат на жертвата в Милево: Убит е жестоко, а след това е изхвърлен като кучеЗаподозреният полицай и убитият са били в много добри отношения, споделят техни познати

Петима са задържани за убийството в МилевоЖертвата е 46- годишен местен жител