Виктор Бунарски, който беше арестуван за притежание на наркотици след сигнал на родители на деца от ОУ "Душо Хаджидеков", днес застана пред Районен съд. Младежът е обвинен в притежание на наркотици, но не се признава за виновен. 

Той бе задържан на 11 май, след като петокласнички от училище" Душо Хаджидеков" в центъра на Пловдив намериха пакетчета с марихуана в двора на учебното заведение. Момичетата се опитали да предадат наркотика на учителя по физическо, който обаче ги препратил при охраната. Бодигардът - пенсионер прибрал пакетчетата, но не повикал полиция. След това обаче момичетата били подгонени от няколко момчета, които ги питали какво са направили с пакетчетата. В последствие, след сигнал на бащата на едно от момичетата, на място пристигнал патрул на 4-то РПУ , но полицаите оставили момчетата да си тръгнат без да ги претърсят. Бунарски е задържан едва на следващия ден. 

Инцидентът стана причина за родителски протест и извънредна среща с ръководството на училището, на която бяха набелязани допълнителни мерки за охрана. 

На днешното дело обаче стана ясно, че те така и не влезли в сила, а по думите на охранителя Христо Наумов , то продължава да е "разграден двор". 

Пред съда застана  една от ученичките, предали намерените пакетчета. Нейният разпит бе проведен при закрити врати, тъй като е малолетна. В спомените на охранителя пък имаше огромни "черни дупки" и се наложи в залата да бъдат прочетени показанията, които той е давал в полицията. "Аз не познавам наркотиците. Никога не съм виждал. Пъхнах ги в едно чекмедже, защото беше петък следобед и не исках да се обаждам в полицията, преди да говоря с директора на училището" оправда се той.  

Разпитан бе и учителят по физическо Илия Стоянов, който не обърнал внимание на находката на децата. Причината била, че имал час с паралелка петокласници, които трудно се поддавали на възпитание. 

Виктор  Бунарски отказа да дава показания, а неговата теза от разпитите в полицията е , че е бил в училището, за да играе баскетбол. 21- годишната Лариса Божилова, която е била в двора заедно с Виктор и още две момчета, заяви, че момчетата са играли баскетбол и не знае с какво се занимава обвиняемия в свободното си време. Тези нейни твърдения обаче бяха опровергани от обясненията й пред полицията, в които тя твърди, че "Бунарски изчезва през 20-30 минути, продава марихуана и дава дозата по 10 лева". На въпроса на съдията кое от двете твърдения е вярно, тя се отрече от показанията, дадени в полицията. 

"Ще изчакаме присъдата, за видим кои показания ще кредитира съдията, но в случая вероятно ще трябва да образуваме дело за лъжесвидетелство" коментира наблюдаващият прокурор Атанас Илиев. 

След гонката с дилъри: Извънредна среща на родители в Душото в ПловдивТе набелязват мерки за гарантиране сигурността на децата

Реки от сълзи в съда! Виктор, хванат с дрога в Душото, излиза на свобода срещу 500 леваСпоред прокурора младежът е продавал марихуана на малолетни за по 10 лева на грам