Виктор Бунарски, който беше арестуван за притежание на наркотици след сигнал на родители на деца от ОУ "Душо Хаджидеков", излиза на свобода срещу 500 лева гаранция. Това реши Окръжният съд в Пловдив, като по този начин измени най-тежката мярка за неотклонение, наложена от първоинстанционния съд. 

18-годишният Виктор, който прекара 12 дни в ареста, не спря да плаче през цялото съдебно заседание. Сълзи се рониха и от очите на родителите му, а когато семейството на Католика чу присъдата сълзите прераснаха в неописуем плач. 

"Видя ли какво причини на родителите си, виж ги", обърна се към него секунди преди да вземе решението си председателя на съдебния състав Светлана Станева. 

"Да, видях и съжалявам много. Искам по-лека мярка", отговори, възползвайки се от последна дума, Виктор. 

Адвокатът му Никола Симеонов неколкократно подчерта, че няма данни клиентът му да е извършил това, за което е обвинен. Той оспори процедурата по разпознаване на клиента му. Не пропусна да подчертае още, че показанията на малолетната не могат да се ценят. Симеонов допълни, че Виктор е 11 клас и няма да се укрие, а свободата му е важна, за да продължи образованието си. 

Прокурорът по делото изобщо не се съгласи с аргументите на защитата и посочи, че деянието на Виктор е с висока обществена опасност, както и че младежът е с лоши характеристични данни, съдено от показанията на свидетелите. Те са споделили, че Виктор е продавал на малолетни лица дрога - марихуана за по 10 лева на грам, и държал стоката в училищния двор.  

Съдия Станева се съгласи, че Виктор няма да се укрие, но пък по данни от разследването може да се счита, че той е държал дрогата, намерена от децата в двора на училището. Тя определи гаранция от 500 лева, тъй като Бурнарски е ученик и няма доходи.