Родители на деца от училище "Душо Хаджидеков" в Пловдив се събират на извънредна среща днес от 18 часа в училището, за да решат заедно как да гарантират сигурността на техните деца.

"Очакваме представители на МВР, Община Пловдив и дори кмета на града, който живее на 100 метра от училището", заявиха родители пред TrafficNews.bg

До тук се стигна, след като дилър на наркотици подгони деца в двора на учебното заведение. Пласьорът търсил от тях стоката, която по-рано през деня оставил на оградата. Децата успели да сигнализират на родителите си, а те да уведомят полицията. След случилото се, в ареста са задържани двама души, а инцидентът повдигна въпроса за сигурността в учебните заведения. 

Разказът на родителя на едно от подгонените деца, позицията на директора на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков и на директора на ОУ "Душо Хадждеков" Грозданка Николова - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: 

"Голямата ми дъщеря, която е на 12 години в училище "Душо Хаджидеков", е позвънила на майка си по телефона и е казала, че дилъри на дрога я гонят". Това разказа пред TrafficNews.bg Иван Петлешков – бащата на едно от децата, които са били подгонени от дилъри в Пловдив.

Дилърите скочили на бой и при пристигането на родителите, те на свой ред подали сигнал в полицията.

"„Получих арогантно отношение от тяхна страна. Бяха ми отправили заплахи, ако не искам да имам проблеми, да се махам от тук. Господата не се притесниха, че идва полиция", разказа още Петлешков. 

Пласьорът търсил от децата стоката, която по-рано оставил на оградата. След случилото се, в ареста са задържани двама души. С постановление на прокуратурата за срок от 72 часа зад решетките остава синът на известния собственик на заложни къщи в Пловдив с прякор Католика. Вторият задържан по прякор Заека е освободен от ареста.

„Докато децата са с нас в сградата, предприемаме всички мерки. Инцидентите стават обикновено вечер след приключване на занятия.”, разказа пред TrafficNews.bg директорът на ОУ „Душо Хаджидеков” Грозданка Николова. 

Задържаният дилър е бивш възпитаник на училището. По данни на свидетели, често оставял свити цигари с марихуана на оградата, за да зарибява учениците да пушат трева. Той е арестуван вечерта в дома си, а не на място. В дома му са открити машинки за свиване на цигари и празен буркан с миризма на марихуана. 

 „Полицията според мен не действа адекватно, защото позволи на единия от мъжете да премести автомобила си на няколко стотин метра, като заобиколи училището и и тогава да му направят проверка, ако въобще е направена такава”, твърди Иван Петлешков. 

„Категорично заявявам, че такова обстоятелство няма – пазене на дилъри от страна на патрули. С цялата си отговорност го заявявам. Ако някой има доказателства, нека ги представи и лично ще извърша проверка”, заяви от своя страна директорът на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков.

Разказ от първо лице за дилъра, гонил деца в елитно пловдивско училищеКак са реагирали властите на сигнала от родителите?

Синът на Католика е дилърът, който гони и зарибява деца в ПловдивМладежът остава в ареста за срок от 72 часа

„Най-малко това е престъпна небрежност от страна на учителя по физическо, на охранителя на училището и на служители на Четвърто РПУ”, коментира бащата на едното дете. 

„Наистина е необходимо да получим подкрепа от полиция под формата на патрули през нощта най-вече.”, смята директорът на учебното заведение. 

Дилър подгони деца в училищен двор в Пловдив, полиция е на мястото!Криминалният тип се подвизавал в района на училище „Душо Хаджидеков”

Това е шофьорът на автомобила, на който е направен обиск.