Без резултат протече издирването на малкия Александър в Перник и тази нощ. Той изчезна в петък и оттогава полиция, доброволци и близки не спират да го търсят 5-то денонощие.

Включени са кучета, хеликоптер и термокамери, но за съжаление засега без резултат. От полицията проверяват всеки постъпил сигнал, но от детето, което е с аутизъм, няма следа. От прокуратурата заявиха, че няма доказателства за извършено престъпление срещу момчето. 

През изминалата нощ доброволци претърсваха града. Включват се и хора от други градове. Ина Календерова е дошла от Благоевград, за да помогне за търсенето на изчезналото дете:

"Обходили сме почти целия район на Перник. Обхождаме и Радомир и се надяваме това да продължи докато не се намери детето и ние ще продължим усилено да го правим. За съжаление без резултат, но се надяваме, че полицейските органи си вършат усилено работата точно в района, където е загубено детето. За съжаление нашите екипи от доброволци не са допускани дотам, понеже има термокамери, кучета и хората се опитват максимално да са полезни един на друг", заяви тя пред БНТ.

Периметърът на издирването е значително разширен като вече се претърсва не само Перник и околностите на града, а и някои крайни квартали на София. 

Днес ще се обикаля и с мотори едната част на Перник. В града ще има още няколко ситуирани групи. И довечера отново към 18:30 часа отново ще има сборен пункт в района на един от хипермаркетите. Но заради влошаване на времето може би ще се промени тактиката на обследване на районите, коментира Станислав Фердов - председател на Българския студентски съюз.