Окръжният съд в Пловдив осъди Станимир Хаджийчев на 2 години условна присъда с 4 години изпитателен срок, за това че след запой в дискотека в Пловдив, буйства и чупи пръста на полицая Александър Диманов. Съдията по делото уважи частично иска на пострадалия полицай, като осъди Хаджийчев да му заплати 5000 обезщетение и 800 лева разноски по делото.

Самият Хаджийчев не се призна за виновен, като адвокатът му заяви, че не е докосвал полицая, нито го е обиждал. Въпреки че защитата поиска оправдателна присъда, съдът категорично призна за виновен Хаджийчев за нанасяне на средна телесна повреда на длъжностно лице. Присъдата на Хаджийчев е малко по-ниска от поисканата от прокуратурата 3 години лишаване от свобода, отложени с 5 години изпитателен срок.

Припомняме, че на 11 март миналата година, Хаджийчев бил изгонен от дискотека на ул. „Капитан Райчо“. Охраната на заведението отказала да го пусне отново, въпреки щенията на мъжа, а той от своя страна звъннал на 112 да се жалва. Веднага дошъл патрул от разположеното в близост 4-то РУ към МВР Пловдив.

Униформените помолили мъжа да си тръгне, а той от своя страна не просто отказал, а изисквал от тях да наредят на охранителите да го пуснат обратно в заведението. От разпитите на полицаите става ясно, че мъжът е употребил солидно количество алкохол, а те на няколко пъти му препоръчали да се прибира вкъщи. Тъй като той отказал категорично, те му предложили, ако има желание да пусне жалба в полицията за недопускането му в дискотеката. Така той отишъл до районното и започнал да се държи арогантно с униформените. За да приеме жалбата бил извикан дежурният полицай Александър Диманов, а Хаджийчев почнал да го обижда, хванал го за якето, разстресъл го, а след това извил ръката му. Вследствие на посегателството фалангата на пръста на полицая била счупена, а ръката му гипсиран.

По делото бяха разпитани свидетели от полицаите, присъствали на инцидента, прекият ръководител на Диманов и самият потърпевш.