77-гошният Тодор Харитев получи условна присъда, че е блъснал и убил служителят на ОП”Чистота”. 

Припомняме, че Тодор Харитев се изправи за пръв път пред съда. Той е обвинен за смърт по непредпазливост, в следствие на нарушаване на правилата за движение по пътя. 

Цялото семейство на Асен Асенов  също дойде днес в съдебна зала. Съдът даде ход на разпоредителното заседание, макар заради извънредното положение да са допуснати технически грешки.

Инцидентът стана на надлез „Скобелева майка” през август 2018 година.Лек автомобил Фиат с 75-годишен шофьор блъснал работник от ОП "Чистота", подменяща знамената в района. Младежът е починал намясто. По-късно стана ясно, че жертвата живее в Столипиново. Починалия младеж се казва Асен Асенов, без жена и деца. Работил към общинското предприятие от половин година.

Шофьорът, блъснал и убил общински служител на Скобелева майка, се изпави пред съдаХод на заседанието бе даден, макар страните да не са получили официално разпореждането за делото

Делото премина по ред на съкратеното съдебно следствие, като Тодор се призна за виновен по всички обвинения. Прокурорът поиска да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода”, отложено с изпитателен срок. Защитата, в лицето на Тодор Ночев, също призова магистратие да наложат условно наказание, предвид напредналата възраст и здравословното състояние на Харитев.

Подсъдимият е онкоболен и му се налага да посещава процедури по лъчетерапия. В мотивите си Ночев истъкна още, че в хода на разследването е установено, че починалия Асенов не е спазил всички нормативни изисквания - бил е без светлоотразителна жилетка на пътното платно. Нямало е и достатъчно на брой конуси, а количката с пътните знаци се е намирала на метри от него.

„В случая става въпрос за един злощастен инцидент”,категоричен бе Ночев.

Различно бе становището на адвокат Мутафова, която посочи, че при ПТП-то подсъдимия е карал с 62 километра в час. Според нея Асенов не е съпричинил инцидента, тъй като произшествието е станало посред бял ден и е имало достатъчно видимост.

Адвокат Ночев помоли да бъдат намалени и вноските по делото, в частност адвокатското възнаграждение на Мутафова, възлизащо на 600 лева за всеки от двамата й клиенти. Съдът обаче не уважи искането му. Тодор ще трябва да заплати всички разноски и ще бъде лишен от свидетелство за проивоуправление в размер на 4 години и 4 месеца.

Защитата заяви, че клиента му няма намерение да шофира за в бъдеще, тъй като споменът за инцидента все още не го е напуснал. Самия Тодор бе лаконичен в последните си думи.

„Не знам какво да кажа… съжалявам за случилото се”, каза пред състава.

Премазаният Асен изхранвал цялото семейство, оставя майка, братя и невръстни сестри СНИМКИ и ВИДЕО

Столипиново на крак заради смъртта на младежа, премазан на Скобелева майка СНИМКИ

20-годишен младеж е починал при катастрофата на “Скобелева майка“