Шофьорът, блъснал и убил служител на „Чистота” се изправи пред съда. Инцидентът стана на надлез „Скобелева майка” през август 2018 година.

Както TrafficNews.bg съобщи, лек автомобил Фиат с 75-годишен шофьор блъснал работник от ОП "Чистота", подменяща знамената в района. Младежът е починал намясто. По-късно стана ясно, че жертвата живее в Столипиново. Починалия младеж се казва Асен Асенов, без жена и деца. Работил към общинското предприятие от половин година.

Днес пред съда се изправи виновният водач - Тодор Харитев. Възрастния мъж, родом от Смолянско, живее със съпругата си в Пловдив, пенсионер. Той е обвинен за смърт по непредпазливост, в следствие на нарушаване на правилата за движение по пътя. 

Цялото семейство на Асен Асенов  също дойде днес в съдебна зала. Съдът даде ход на разпоредителното заседание, макар заради извънредното положение да са допуснати технически грешки.

Оказа се, че  родителите на Асенов, както и братята и сестрите му, не са получили разпореждане за насрочване на заседанието, в което се съдържат и въпросите, които ще се обсъждат днес.

Подсъдимият също не бил получил разпореждането, нито копие от обвинителния акт. Оказа се, че тези книжа са били върнати, тъй като делото няколко пъти е била пренасрочвано.

Въпреки това Харитев обясни, че е запознат с обвинението и не възразява, да се даде ход. Възражения не постъпиха и от страна на прокурора и адвокат Мутафова, която представлява двамата частни обвинители – родителите на Асенов.  Последните не са подавали граждански иск, стана ясно в съдебна зала.

Очаквайте подробности!

Премазаният Асен изхранвал цялото семейство, оставя майка, братя и невръстни сестри СНИМКИ и ВИДЕОБлизките на починалото момче искат справедливост, ще съдят шофьора

Столипиново на крак заради смъртта на младежа, премазан на Скобелева майка СНИМКИ

20-годишен младеж е починал при катастрофата на “Скобелева майка“