Петима мъже са в ареста за притежание на наркотици в Пловдивско. Престъпленията са извършени на територията на Пловдив и Карлово.

Двама мъже от село Ведраре са задържани при акция по линия наркоразпространение  от карловските криминалисти. Служителите на реда проверили жилище в комплекс „КТЗ”, обитавано от лицата и при последвало претърсване открили и иззели различни количества и видове високорискови вещества.

За да прикрие престъпната си дейност 27- годишен обитател на проверяваното жилище, изхвърлил през терасата полиетиленово топче с бяло прахообразно вещество, наподобяващо амфетамин. При последвал обиск в стая на имота били намерени 15,60 гр марихуана и амфетамин с тегло 0,395 гр.

В жилището се намирал и по – млад мъж, а при  личен обиск от него били иззети наркотични вещества, наподобяващи хашиш и амфетамин.  При претърсване в стаята му са открити и гриндер, 8,82 гр амфетамин, 4,11 гр хашиш и марихуана с тегло 0,416 гр. 

Първоначално мъжете са задържани за срок до 24 часа, а в последствие за 72 часа.

За притежание на наркотици са задържани трима мъже в Пловдив, а под надзора на компетентната прокуратура са започнати бързи производства. Във връзка с провеждане на специализирана акция за противодействие разпространението на наркотични вещества в предиобедните часове на 21 януари е задържан 33- годишен криминално проявен  и осъждан пловдивчанин. В дома му е открит амфетамин с тегло 0,130 гр.

 Автопатрул в район „Северен” извършил проверка на 32 -годишно лице, спряно при обход, на територията на Гагарин. При личен обиск от мъжа била иззета синтетична дрога-  0,342 гр. пинака.  

При последвала проверка на друга улица в обслужвания район – „Подофицер Георги Котов“, униформени извършили обиск  и открили наркотици и в 21 годишен младеж. От лицето е иззета марихуана на глави с тегло 6,916 грама.