Двама криминално проявени видинчани са задържани за 72 часа в следствения арест, след като са били спипани със 700 грама амфетамин. Към момента те са обвиняеми по досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а от Наказателния кодекс.

На 28 декември, в хода на операция срещу наркоразпространението в региона, на пътя Иново – Видин униформени спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, шофиран от 23-годишен водач. В колата пътували още двама видинчани – на 27 и 41 години.

При извършено претърсване, в жабката на фолксвагена, полицейските служители открили найлонов плик с бели бучки и прах. Веществото реагирало на амфетамин при полевия наркотест. Общото количество на иззетия наркотик възлиза на 700 грама. Първоначално тримата били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Вчера, задържането на двама от тях – 23 и 27-годишния, е удължено с прокурорско постановление за срок до 72 часа. Работата на разследващите по образуваното в РУ-Видин досъдебно производство продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор.