"Няма подаден сигнал от младата жената към органите на МВР. Тя е споделяла опасенията си със своите близки", заяви на брифинг главният секретар на МВР Петър Тодоров.

По думите му на 3 април е постъпил официалният сигнал от нейни близки, че нямат контакт с нея и не се е явила на среща, на която е трябвало да вземе детето си.

"Започнала е активна работа на служителите на полицията и СДВР, буквално след няколко часа задържаме лицето, което имахме подозрения, за съжаление открихме трупа на жената. Те са имали близки отношения и основната версия е, че в резултат на тази връзка възниква противоречие, което е довело до убийството на жертвата", допълни главният секретар на МВР.

Задържаният за убийството в София, подпалил колата на друга своя бивша приятелкаЖената дори е подавала сигнали в полицията

"Жертвата е търсила помощ от неправителствени организации", това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

"От първия момент въпреки, че това се водеше отвличане, ние го работим като убийство", каза още Демерджиев.

Тялото на 32-годишна жена е намерено снощи в столицата. То е открито в багажник на автомобил.

Задържан е мъж, с който тя е имала отношения преди време. Колата с убитата жена е намерена в автосервиз на приятел на задържания. По неофициална информация жената е изчезнала на 4 април, а нейна позната е подала сигнал в полицията.

Убитата в София жена се страхувала за живота си, оставила бележкаАрестуваният за убийството в София - колега на жертвата и бивш приятел