Следователят, който водеше разследването срещу италианския посланик, убит в Конго, също е намерен мъртъв. Уилям Асани е бил  убит на същия път, на който бяха нападнати дипломата Лека Атаназио и придружаващите го лица. Той тъкмо се завръщал от разговор с местните власти, посветен на убийството на Атаназио, предават световни агенции. 

Припомняме, че посланикът бе убит при нападение в източната част на Демократична република Конго. 43-годишният Лука Атанасио починал в болница, след като конвоят на ООН, в който пътувал, бил обстрелян близо до Гома. 

Убит е и италиански служител на военната полиция, пътуващ с пратеника и конгоански шофьор. Другите двама загинали са 30-годишен служител на военната полиция, който служил в посолството от миналия септември, и техният шофьор от Конго.

Смята се, че атаката е опит за отвличане, според служители в близкия национален парк Вирунга. Това се е случило около 10:15 местно време близо до град Канямахоро, малко на север от Гома, съобщава Ройтерс. Не е ясно кой стои зад нападението, но се знае, че много въоръжени групи действат в и около парка.