Водачът убил пешеходец в Пловдив избягал от местопроизшествието, защото се изплашил. Това твърди окръжния прокурор на Пловдив Ваня Христова. Припомняме, че шофьор на микробус уби пешеходец, карайки на заден ход и избяга.

Инцидентът е станал на паркинг в Пловдив. Загиналият е мъж на 59 години. Часове по-късно шофьорът беше открит в Благоевградско.

Според окръжния прокурор на Пловдив Ваня Христова обвиняемият и негов близък са посетили Пловдив за търговия с картофи.

"Посещавайки различни адреси след извършване на част от работата при движение на заден ход блъска пешеходец, движещ се по улицата. Малко по-късно той е починал. Окръжна прокуратура е задържала извършителя, който е привлечен към наказателна отговорност и е задържан за 72 часа. Предстои внасяне на искане за задържане под стража. Поради това, че е избягал от произшествието, му е повдигнато по-тежко обвинение. Установен е и задържан по-късно в района на Гоце Делчев", обясни тя пред Нова телевизия. 

По думите ѝ данните сочат, че водачът се е изплашил и затова е избягал.

"Не е видял пешеходеца първоначално, но не е и проверил за пешеходци и препятствия. Има данни, че е предоставил микробуса на негов близък и е взел автомобил. Бил е наясно, че е издирван. Лицето има дребни криминални прояви далеч във времето и пътни глоби, които са платени и не са значителни. По-тежко наказуемо е бягството от мястото на произшествието - от 3 до 15 години затвор", разкри прокурорът.