80-годишният Благой Цветилов, задържан за убийството край Първомай, сам се е предал на полицията. Около 12 часа днес той пристигнал в районното управления на града, носейки със себе си ловна пушка. Предал я на униформените, съобщавайки за извършеното от него престъпление.

Както TrafficNews по-рано съобщи, Цветилов застрелял с два куршума с ловна пушка своя съгражданин Димитър Иванов - в главата и в гърдите. Мъжът е починал от раните си. Проверка е установила, че оръжието е негово законно притежание. Разрешителното за употреби и съхранение е в срок, съобщиха на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура- Пловдив и ОД на МВР-Пловдив. На него присъстваха Ваня Христева, окръжен прокурор, и Васил Костадинов, зам.- директор на ОД на МВР-Пловдив

53-годишната жертва е бил арендатор на земи. Двамата имали спор, в основата на който са били неуредени имуществени отношения, поясни Ваня Христова.

Мъжете са с чисто съдебно минало, не са криминално проявени. По информация на медията ни обаче, това не е първият случай, в който Цветинов прекрачва закона. Нападателят е имал друго подобно провинение в миналото – преди години, когато се е изграждала жп линия в района, Благой е стрелял по земеделски грейдер, навлязъл в ябълковата му градина. Тогава не е имало пострадали, а само счупено стъкло на машината.

От прокуратурата допълниха, че информацията, известна до момента, е оскъдна. Текат процесуално-следствени действия. Извършват се претърсвания и изземвания. В момента извършителят е задържан за срок от 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура - Пловдив да внесене в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Мястото, където е извършено убийстото: