Двама са задържани за притежание, а един за разпространение на наркотици от служители на полицейските управления в областта. Служители от група „Криминална полиция“ са  засекли на кръстовище в родопския град 18-годишен тийнейджър от Пещера. Полицаите установили, че момчето пренася в себе си полиетиленово топче със суха зелена листна маса.

Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид. В дома на младежа органите на реда открили още едно топче със същата по вид дрога. В същия ден колегите им от полицейския участък в Лесичово извършили проверка в къщата на 46-годишна жителка на село Динката. Вътре полицаите намерили пет полиетиленови пликчета със синтетичен канабиноид.

В края на миналата седмица по време на полицейска акция в Пазарджик спрели за проверка на улица в село Алеко Константиново лек автомобил „Нисан“. Зад волана бил 45-годишен пазарджиклия, който се оказал стар техен познайник. Мъжът носел в себе си плик с четири топчета съдържащи бял прах на бучки. Последвал наркотест, който реагирал положително на кокаин. Освен това след направената проба с дрегер, се оказало, че той шофира под въздействието на същия по вид наркотично вещество. Криминално проявеният е задържан в ареста на Пазарджик за срок от 24 часа, а спрямо него се води разследване за разпространение на наркотици.