Тираджия се развилня след свада на пътя и преби с метална палка шофьор на микробус, като преди това го напръска с лютив спрeй. Екшънът се разиграл край бензиностанция на 66-ия километър на магистрала "Хемус" към 17 часа вчера, съобщиха от полицията. Скандалът избухнал след като влекач "Ивеко", упарвляван от побойника, и бусът се разминали на косъм.  

След последвалото меле окърваненият шофьор на буса сигнализирал в полицията, че с неговия спътник са били нападнати. На място незабавно били изпратени служители на РУ- Правец, които установили, че подателят на сигнала е бил ударен от опонента си с метална палка по главата и напръскан с лютив спрей.   

Пострадалият 25- годишен мъж е транспортиран в болница и след преглед е освободен с повърхностни рани, информират от ОДМВР- София.    След инцидента 46- годишният тирадия напуснал района на бензиностанцията, но след бърза реакция на служителите от група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ е открит и задържан в района на тунел „Топли дол“. Срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 325, ал.1 от НК. Работата по случая продължава под наблюдението на районната прокуратура в Ботевград.