Изключително грозна сцена се е разиграла вчера следобед в Кючук Париж. Група младежи решили да се „позабавляват“ с един от редовните посетители на парк „Студенец“, като тази абсурдна игра завършила със Спешна помощ.

За случая разказва пред TrafficNews.bg пловдивчанката Елена Велева, която разхождала детето си в парка. На една от беседките видяла струпани тийнейджърите и бай Иван – мъж, който води скитнически начин на живот и редовно може да бъде видян да поспива на някоя от пейките. По виковете и обидите, който се носили от групичката, ставало ясно, че тийнейджърите са взели за жива мишена по-възрастния мъж.  Други стояли по-отстрани и се смеели, а всичко това, разбира се, било заснемано с телефон. Наред с обидите, бай Иван започнал да получавал и удари и ритници, като някои от тях били особено жестоки. Елена се развикала, а младежите реагирали агресивно и към нея. Оправдали се, че те първо били нападнати.  Заради нанесените удари възрастният мъж получил гърч и се наложило и намесата на Бърза помощ.

Ето и разказа на Елена, която е заснела и един от ударите, който е получил клошарят.

„Надявам се тези младежи да се разпознаят и да осъзнаят, че не само те могат да си снимат олигофрениите с телефон. Вчера следобед в парк Студенец се случи това, минах покрай групичката, която се заяждаше с човека. Виждала съм го и друг път да лежи из парка, но това едва ли е причина някой да си избива агресията върху него. Развиках им се, да го оставят, че ще си счупи главата като падне, а те се оправдаха, че ги заплашва с нож и ми казаха да се махна от там. Съжалявам, но ако някой те заплашва с нож, едва ли ще си правиш клипчета и ще го блъскаш. Момчета, вие имате телефони, но и в парка има камери и ако се беше случило нещо по-сериозно, наистина щяхте да лежите в Бойчиновци, както се изрази един от групата ви. Друг въпрос е, че на линейката ѝ трябваха 20 минути да пристигне, след като един мъж се обади, за да съобщи, че на земята лежи човек в безсъзнание. Те хората си знаели, че това е бай Иван, който по принцип дреме из парка и дори не помислиха да го прегледат, докато не обясних какво се е случило. Поздрав за родителите, които си казват “моето дете не е такова”

В случая можем да кажем, че историята завършва с щастлив край, тъй като мъжът е добре и се е разминал само с външни наранявания. Но всъщност историята никак не звучи добре. Разиграва се посред бял ден, в парк пълен с хора и малки деца. Като забавлението причинява нечие страдание – без значение от това кой кого е провокирал. 

А най-лошото в случая е, че според описанието на нашата очевидка – агресорите са момчета на възраст около 15 години. Та, ако сега имат толкова събрана агресия, кога тя ще ескалира в по-сериозно престъпление?