Автори на серия кражби на територията на Пловдив са разкрити от служителите на реда. Разследването е проведено по сигнали, постъпили във Второ и Трето районни управления. В три от случаите, на улици край Младежки хълм, били разбити вендинг автомати и задигнати пари от монетниците. В квартал „Гагарин“ пък от лек автомобил  бил откраднат таблет.

При организираните оперативни и издирвателни действия криминалистите влезли в дирите на инициатора на престъпленията, на 16 години, с множество криминалистични регистрации и присъди. Заедно с него са арестувани и други три момчета, също познайници на полицията, съпричастни в част от посегателствата. Материалите по водените досъдебни производства са внесени в Районна прокуратура – Пловдив, която постановила привеждане на 16-годишния в ареста за срок до 72 часа.

Междувременно друг непълнолетен,  на 17 години, се озовал в РУ-Стамболийски за взломно посегателство от игрална зала в града. Сигналът за открадната парична сума от обекта е получен вчера и в резултат на бързата реакция на униформените извършителят е задържан още същия ден. Допълнителна справка показала, че той също е с криминално досие и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство.