Тежко ПТП стана след полунощ в района на манастирчето в Сандански. В катастрофата три коли са се сблъскали, заради отнето предимство. Пътният инцидент  е предизвикан от 18 г. момиче, което било спряло встрани на пътя, съобщава struma.bg. Тя пътувала с нейна приятелка. Когато решила да се включи в движението по посока санаториума, отнела предимството на “Тойота” с 19-г. шофьор и джип “ВМВ “Х6, управляван от друго 18-г. момиче.

Първоначално 19-г. младеж, който пък пътувал в посока от Новия санатариум към манастирчето “Света Петка”, за да избегне удара успял да се изнесе  в локалното на пътя, зад него обаче идвал джипът, който се ударил в аудито, а след това  се забива и в тойотата.

И трите момичета са закарани на медицински прегледи. На пътничката в аудито са направени рентгенови снимки, от които станало ясно, че няма счупвания, 18-г. й приятелка, която е управлявала колата, е приета с комоцио в петричката болница. Другите участници също са се отървали с по-леки наранявания.

По-сериозни щети са нанесени на Аудито и БМВ-то, на които от ударите бяха изкочили въздушните възглавници. И на тримата шофьори са направени тестове за алкохол, които са отчели отрицателни резултати. Пътят бе затворен няколко часа, докато течаха процесуално-следствени действия.