Джебчийката, която направи опит да ограби китайски туристи в центъра на Велико Търново, е задържана за 24 часа в ареста, освен това е и с повдигнато обвинение за опит за извършване на кражба.

Жената се казва Събка, от Самоводене. Тя е на 25 години и от 12-годишна е в занаята, обяви зам.-директорът на ОД на МВР, Велико Търново комисар Христо Христов.

"Сигналът е получен в 16:30 ч. на спешния телефон 112. Лицето е направило опит да извърши кражба на вещи от дамска чанта. Вероятно се касае за парични средства и портмоне. Тя е била забелязана от други туристи от групата. Те са уведомили евентуалната потърпевша и така са предприети действия", посочи Христов пред Нова тв.

По думите му тя не е успяла да открадне нищо, а самите туристи са успели с хватки да задържат джебчийката за 20 минути, докато чакат да дойде полицията.

Христов обяви, че когато бъдат приключени процесуално-следствените действия, прокуратурата ще прецени дали жената ще бъде задържана с допълнителна мярка за до 72 часа или ще бъде освободена от ареста.

Джебчийката Събка реши да претараши жена, но... се натъкна на бойни китайски хваткиСлучката се разиграла днес следобед в центъра на Велико Търново, китайските туристи били шокирани от дръзкия опит за грабеж