Стрелецът от Ловеч, който покоси жена на новогодишното хоро, е бил пиян и няма представа по какво се е целил. Това съобщи окръжният прокурор Валентин Вълков днес. Той подчерта, че задържането е станало благодарение на високия професионализъм, който са проявили служителите на местното полицейско управление и Областната дирекция на МВР, както и на столичната главна дирекция.

Стрелецът е произвел 2 изстрела, единият е попаднал в страни, другият в жената.

46-годишният извършител е задържан за 72 часа и след изтичането им ще бъде поискана по-тежката мярка - задържане под стража, уточни Вълков. Мъжът е направил частични самопризнания, но заради замъгленото му съзнание по време на престъплението ще се работи допълнително с него. Повдигнати са му две работни обвинения - за причинена телесна повреда и за хулиганство. Вероятно в процеса на работа ще му бъде повдигнато и трето обвинение, допълни окръжният прокурор на Ловеч, пише 24 часа.

Почерпеният стрелец е осъждан, но вече реабилитиран. В новогодишната нощ той гърмял с незаконно притежавана малокалибрена пушка, която била преправена. С нея той стрелял два пъти, като първият куршум попаднал в стената на съседен блок, а вторият уцелил жената.