Мъжът, който уби трима души , откривайки огън във Военноморската въздушна база във Флорида, преди да бъде застрелян от полицията, е саудитски войник на военна подготовка, съобщават БГНЕС, позовавайки се на американски служители.

Според съобщенията в медиите, той е бил саудитец, който се е обучавал във Военноморската въздушна база в Пенсакола. Разследващите се опитват да изяснят дали тази атака би могла да бъде определена като терористична.

Припомняме, че трима души, включително заподозреният стрелец, са убити в американска военноморска база в щата Флорида, докато най-малко още седем души са ранени. "Активният стрелец" е влязъл в престрелка с полицията, уточниха от кабинета на местния шериф и допълниха, че няколко минути по-късно стрелецът е бил мъртъв.

"Потвърдена е още една жертва", посочиха в изявление от американските ВМС, допълвайки: "Неизвестен брой ранени хора са прехвърлени в местни болници." Властите не са предоставили повече информация. В сряда моряк простреля трима цивилни в историческата военна база Пърл Харбър в Хавай, убивайки двама от тях, преди да сложи край на живота си.

Базата Пенсакола, която се намира близо до границата на Флорида с Алабама, е голям тренировъчен център за военноморските сили и е дом на "Сините ангели", ескадрила за демонстрации на въздушна акробатика. В базата работят повече от 16 000 военнослужещи и 7400 цивилни.

Снимка: gettyimages