Мъж от столицата наръгал свой авер след як запой. Кървавата сецна се разиграла в монтанското село Громшин, община Бойчиновци около 14 часа в неделя.

54- годишният мъж бил на гости при свой приятел по чашка. След като яли и пили под вияние на алкохола той се разярил, кръвта му кипнала и наръгал домакина с нож. Рукнала кръв, нападателят се изплашил , качил се в колата си „Шкода Фабия“ и отпрашил с мръсна газ.

Ужасени от жестоката разпара съседи подали сигнал до полицията. Ченгетата го преследвали като във филмов екшън, настигнали го в село Ракево и опитали да го спрат. Той не се подчинил на вдигнатата палка и продължил по пътя си за София с бясна скорост. В Криводол изгубил управлението на колата си и се блъснал в ограда на къща. Заловили го врачанските полицаи и му закопчали белезниците, пише 24 часа.

При проверката дрегерът отчел над 1, 81 промила алкохол в кръвта.

Пострадалият мъж е откаран незабавно в болницата в Монтана. Лекарите установили, че ножът наранил белия му дроб. След извършена опецация, мъжът е стабилизиран. Настанен е за лечение в отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение, като опасност за живота му няма.

Полицаите незабавно започнали разследване по случая.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и по случая е образувано досъдебно производство.