Дилян и Таня Лазарови са съпрузите, задържани след катастрофата със загинал пешеходец край Пловдив. Това разбра TrafficNews.bg от свои източници. Двамата са жители на брациговското село Бяга, където Таня била спряна за проверка с управлявания от нея автомобил, а впоследствие - отведена в ареста. Пред униформените жената заявила, че току-що била закупила нови части за буса на мъжа си, който претърпял индицент преди два дни. 

Припомняме, че съпругът ѝ Дилян също бе задържан тази сутрин и е обвинен, че е прегазил мъж на пътя Пловдив - Пещера, след което е избягал. По информация на медията ни, той и неговият брат са имали частен бизнес в града на тепетата. Катастрофата станала около 18:00 часа, докато Дилян се прибирал от работа.

Трупът на 60-годишния Стойчо Костадинов от Стамболийски бе открит вчера. При огледите стана ясно, че мъжът е блъснат край село Йоаким Груево, но водачът, допуснал инцидента, е напуснал местопроизшествието. В района обаче били открити части от буса. 

След проведните оперативно-издирвателни мероприятия станало ясно, че преводното средство е "Мерцедес Вито", модел от 1996 до 2003 година. Впоследствие постъпила информация, че вчера е била изпълнена заявка от пловдивска фирма, предлагаща части за този автомобил. Поръчката била за обзорно стъкло, което било натоварено в лек автомобил с пазарджишка регистрация. 

Веднага бил установен собственикът - бащата на Таня Лазарова. Не след дълго тя била спряна с автомобила и натоварените в него части. Лазарова била задържана за 24 часа, като предстои тя да бъде освободена от ареста. Дилян пък е задържан за 72 часа, като предстои прокуратурата да внесе искане за вземане на мярка за неотклонение. 

Самият той първоначално заявил, че е претърпял инцидент, но не е разбрал в какво се е блънал. Впоследствие обаче признал, че е прегазил човек. След инцидента се прибрал в дома си, почистил автомобила си и помолил жена си да закупи нови части. Именно опитът му да заличи следите си обаче, допринесъл за залавянето му от органите на реда.

Предстои извършване на аутопсия в Съдебна медицина, назначаване на допълнителни експертизи и повторен доклад в Прокуратурата.

Шофьорът, който уби човек край Пловдив и избяга, опитал да заличи следитеМъжът е задържан в ареста, първоначално отричал да е блъскал човек