Четирима водачи в нетрезво състояние и същия брой шофьори, управлявали МПС под въздействие на наркотични вещества, са арестувани само за ден в Пловдив и региона.

Едно от престъпленията е извършено на територията на село Брестовица от жена, управлявала с 1,61 промила. 38- годишната водачка е задържана за 24 часа

На улица „Синчец»” село Брани поле пък е проверен 50- годишен водач на лек автомобил пежо. Дрегерът е отчел 1,3 промила алкохол, употребен от водача.

С полеви тест е установено, че 36- годишен водач  на мерцедес е управлявал след употреба на 0,93 промила алкохол.

Гръцки гражданин е проверен на булевард „Източен” от автопатрул в 03,00 часа тази нощ. Извършена проверка с техническо средство е отчела, че 23 -годишният водач управлява автомобила с концентрация от 1,59 промила.  По случаите са започнати бързи производства, наблюдавани от прокуратурата. 

Служителите на реда са установили и двама водачи, шофирали под въздействие на кокаин, а полевите тестове на други двама реагирали положително на  амфетамин и канабис. 

18- годишен водач е управлявал колата си с положителна проба за амфетамин. Младежът е проверен малко след полунощ на 1 април на улица „Любен Каравелов” в Пловдив.  

Автопатрул на Трето районно пък се е натъкнал на 35- годишен шофьор, седнал зад волана на, след употреба на канабис. В хода на проверката е установено, че шофьорската книжка на задържания мъж от Раковски, е отнета преди дни. 

 Двама мъже- на 25 и 50 години, родом от Пловдив, са  управлявали автомобилите си под въздействие на кокаин. 50- годишният водач на  БМВ, е проверен  в следобеда на 31 март на улица „Митрополит Панарет” . Почти по същото време е документирано и престъпление, извършено от 25- годишен водач, който бил и неправоспособен.  

Да управлява нерегистрирано по надлежния ред двуколесно превозно средство е установен 34- годишен хисарчанин. Служители на управлението спрели мотопед " PIAGGIO"  без регистрация.