Три бързи производства - за притежание и разпространение на наркотични вещества, са образувани в Пловдив и областта. В полицейския арест са задържани двама дилъри и 17- годишен младеж, у когото криминалистите открили марихуана.

На 3 април малко преди 20.00 часа служители на Първо районно извършили проверка на 17- годишен младеж от  Смолян. При последвал личен обиск от момчето са иззети 5 топчета суха зелена трева. Експертна справка сочи, че задържаното лице е носило в себе си 2,26 гр. марихуана.

По-късно същата вечер криминалисти от районно са задържали и двама дилъри. След получена информация служителите на реда предприели проверка на двете лица.  Двамата дилъри - млади мъже на възраст 20 и 23 години от Пловдив си уговорили среща на пейка в парк до бул. „Никола Вапцаров“. Полицейският екип, пристигнал на мястото,  намерил под пейката плик с марихуана и електронна везна. Последвал личен обиск, при който  бил иззет мобилния телефон на едно от лицата, по повърхността на който била залепена кафява смола. Експерти от "Базова научно техническа лаборатория" са установили, че смолата е "пинака"- наркотично вещество от групата на  синтетичните канабиноиди с тегло 0,024 гр. В условията на неотложност последвал обиск в дома на 20-годишния дилър, където в гардероб са били скрити още 6 топчета марихуана- с тегло близо 30 грама и втора електронна везна. В хода на разследване другото от момчетата признало, че крие наркотик в тайник на Младежки хълм. На посоченото място служителите на реда открили марихуана, скрита под тротоарна плочка. Разследващите продължават работа по случая в хода на започнатите бързи производстви водени под наблюдение на  Окръжна прокуратура Пловдив, а двамата дилъри са с мярка задържане под стража за 72 часа.