Смесени екипи от състава на районното управление и пловдивските сектори „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“ участваха в спецакция на територията на Община Раковски, насочена към подобряване на средата за сигурност и пътната безопасност в малките населени места. Проверки се извършиха в селата Белозем, Чалъкови и Шишманци, а в обхвата им влязоха  166 души, 68 моторни превозни средства и 22 търговски обекта.

За установени 9 нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени актове, а за други 15 – глоби с фиш. 11 от спрените водачи са получили невръчени електронни фишове, по-голяма част от които за движение със скорост над допустимата. Административни санкции са наложени и за нередност по Кодекса за застраховането, както и за две нарушения на Закона за българските лични документи.

В рамките на специализираната операция са започнати предварителни проверки срещу двама жители на село Шишманци за добив и съхранение на дърва за огрев без необходимите разрешителни документи. По случаите са съставени актове от инспектори от Регионална дирекция по горите.