Шестима души са в ареста след спецоперация на пловдивската полиция. В хода на акцията, проведена от служители на Трето РУ, са задържани наркодилър и двама мъже в момент на притежание на различни видове и количества наркотик, както и двама дрогирани водачи. Под надзора на прокуратурата са образувани четири бързи и едно досъдебно производство. Мъжете, задържани за престъпления по пътищата, са на възраст 26 и 30 години и са извършили криминалните деяния на територията на областния град.

В хода на акцията униформени спрели за проверка лек автомобил, управляван от 26-годишен младеж, жител на Сопот. Те установили, че младият мъж шофира под въздействие на коктейл от амфетамин, метамфетамин и марихуана. При последвал обиск от лицето и превозното средство били иззети повече от 4 грама марихуана и амфетамин. Справка в масивите на МВР сочи, че това не е първата подобна проява на задържания.

Бонзай е иззет от друг 30-годишен пловдивчанин, който също управлявал автомобила си дрогиран. Автопатрул спрял водач на МПС за проверка, а полевият му тест реагирал положително на употребата на амфетамин и канабис. За държане с цел разпространение на наркотични вещества в ареста е 20-годишен младеж от пловдивското село Кадиево. При личен обиск от проверения били иззети амфетамин, марихуана и електронна везна. Различните видове високорискови вещества са с общо тегло над 12 грама. Наркотикът бил прикрит старателно в опаковка от ядки.

За притежание на марихуана и амфетамин е задържан и 38-годишен пловдивчанин. От лицето са иззети 30 гр. марихуана и около 4 гр. амфетамин. Работата по документиране на случаите продължава.