Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо мъж на 42 г. Той е предаден на съд за това, че на 30 юли 2021 г. в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив, е откраднал златни накити, от на 90-годишна жена, като е употребил за това сила - . 

На 30 юли 2021 г. в гр. Пловдив, към 10 часа, пострадалата 90-годишна жена излязла от дома си, за да напазарува продукти от близкия зеленчуков пазар. През това време крадецът бил в района. Той живеел в София, но пристигнал по-рано в гр. Пловдив, за да извърши грабеж. Възрастната жена вървяла на единия тротоар, а мъжът се намирал на отсрещния. Когато тя тръгнала да се прибира към дома си, той я пресрещнал на входа. Обяснил й, че е майстор и работи на третия етаж. Двамата се качили в асансьора. При отварянето на вратата, крадецът се обърнал към жената и издърпал със сила бижутата й – златен синджир и златна брошка, след което я блъснал към стената и избягал. Пострадалата се развикала за помощ.  По пътя, си сменил тениската, за да не бъде разпознат, качил се на влак и отпътувал за гр. София. Впоследствие е бил установен и задържан от полицейски служители. Според експертизата стойността на отнетите вещи е 495 лева.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен  е от 5 до 15 г. лишаване от свобода, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния. 

Към момента крадецът се намира в затвора. Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.