Собственикът на кучетата убийци остава в ареста

Карагьозов развъждал и продавал кучета от породата Кане Корсо

София 17.06.2019 14:15 1064 1
Собственикът на кучетата убийци остава в ареста

Софиянецът Йордан Карагьозов, чиито кучета от породата Кане Корсо разкъсаха 39-годишен психично болен мъж от софийското селоВладо Тричков, остава в ареста.  

Софийският окръжен съд  мотивира решението си с тежестта на престъплението, което предвижда до 5 години затвор и до 10 хил. лв. глоба, както и заради опасността той да се укрие от правосъдието.

Прокуратурата внесе нови доказателства и експертизи, които доказват, че Карагьозов не е полагал грижи за петте кучета. Негови съседи са дали показания, че той редовно е насъсквал домашните си любимци срещу хора и други животни.

Съдбата на петте кучета убийци още не е ясна, засега те са настанени в общинската фирма "Екоравновесие", но е възможно да бъдат умъртвени. 

Кървавият инцидент в село Владо Тричково се разигра на 6 юни. Тогава петте кучета от породата Кане Корсо се измъкнали от двора на Карагьозов и нападнали 39-годишния Димитър. Установено е, че той е бил нахапан до смърт и е починал от раните си.

Собственикът на животните - Йордан Карагьозов, беше арестуван и обвинен за това, че не е полагал грижи за тях.

Преди седмица Районният съд в Своге, реши, че Карагьозов трябва да остане в ареста. 

41-годишният мъж живял с майка си в блок в столичния квартал "Връбница". Преди няколко месеца, след поредица от скандали със съседите и собствената си майка, Казагьозов си наел квартира. 

Мъжът е развъждал и продавал кучета от породата Кане Корсо, известни в Италия като „куче на мафията“. Причината е сравнението с членовете на Коза Ностра. Също като тях кучетата от тази порода са себеотдайни и любвеобилни към всички членове на фамилията, но жестоки към всички, които я наранят.

Преди две седмици две кучета от същата порода, ползвани като охрана в къпалнята “Мария Луиза” в София, разкъсаха английски сетер.Зверство край Своге: Пет кучета разкъсаха и убиха мъжИнцидентът е станал в гориста местност, собственикът на кучетата е задържан

Изпрати новина