След поредица публикации на TrafficNews, в които съобщихме за вероятно инсцениран обир с цел прикриване на злоупотреба със сериозни суми от страна на компания за таксиметрови превози, Икономическа полиция започна спешна проверка. Под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив започна досъдебно производство с първо действие разпит на свидетели. В хода на работа разследващите ще събират доказателства, за да бъде установено дали представителите на фирмите са извършили евентуална измама в големи размери, съобщават от Областната дирекция на полицията. 

Днес десетки превозвачи блокираха офиса на фирма "Легия" на ул. "Даме Груев" в Кючук Париж.  Причината – таксиметровите водачи от компанията все още не са си получили общинските си разрешителни.

Още в 9:30 часа жълтите автомобили и водачите им бяха  пред вратите на фирмата. Шофьорите разказаха пред наш репортер, че вече четвърти ден не могат да работят, тъй като нямат лиценз. Разрешителните трябва да бъдат предоставени от фирмата превозвач, в случая „Легия”. Общинските обаче не били връчени на над 300 шофьори, които още в средата на декември са дали пълната сума от 350 лева на управителя - Стефан Балимезов.

„В края на годината дойдохме, за да си вземем разрешителните, но той ни каза, че са го обрали и няма пари, за да извади лиценза. Ние смятаме, че това е лъжа, обирът е инсцениран, а нашите пари са потънали в схемите на Балимеза”, разказа таксиметров водач пред наш репортер.

Припомняме, че на 23 декември Стефан Балимезов е подал сигнал, че офисът на фирмата е разбит и ограбен. Няколко часа по-рано се е задействала СОТ системата на офиса, но когато патрулът е отишъл на място, не са открили нищо съмнително.  По думите на Балимеза са изчезнали от касата 8000 лева.

Мнозина от неговите колеги смятат, че са били измамени и парите им „изгорели”, но не от обира, а от схемите на Стефан Балимезов.

„Тази сутрин офисът бе отворен от съпругата на Балимеза и тяхна служителка. Дамите ни казаха, че ще върнат вторите суми от по 350 лева, но не на всеки. Днес едва 10-15 човека си взеха парите. Другите – след два, три дни или седмица. Това, което ни притеснява е самият сигнал за обира. От фирмата са казали, че само 8 хиляди липсват. Ние обаче сме над 300 души, които сме предали по 350 лева. Ние се съмняваме, че откраднатата сума е по-голяма. Къде са парите? Нито един лев не е предаден в Община Пловдив за лицензи. Това значи, че сумите са били в офиса. Съмняваме се, че нарочно е посочена тази сума, защото ако тя е над 10 хиляди лева, Балимеза ще трябва да декларира тези пари. Освен това ще бъде подведен под отговорност, че парите не са държани в каса”, разказа Стойко, един от многото събрали се пред фирма „Легия”.

Водачите ще входират жалба и в Община Пловдив. 

Балимеза събрал над 100 бона от таксиметровите шофьори за лиценза, няма и следа от негоВодачите пускат жалба в прокуратурата

Десетки таксита окупираха офиса на Балимеза, обвиняват го в измамаШофьорите разказаха, че вече четвърти ден не могат да работят, тъй като нямат лиценз