7 търговски обекти в ромската махала на Пловдив "Столипиново" ще бъдат запечатани след акцията на МВР-Пловдив и НАП в квартала снощи. 

Полицейската операция за проверка на обектите се е провела след сигнали на граждани към полицейското управление, в които е съобщено, че редица обекти функционирал нелегално. В следствие на оперативната информация данъчни инспектори и полицейски служители са започнали масови проверки.

От проверени 9 обекта в 7 са констатирани нарушения, като най-честите са липсва изобщо на касов апарат. Търговците продавали без да издават каквато и да е документация. На собствениците на обектите са издадени актова за установяване на административните нарушения. Обектите за затворени, а предстои да бъдат и запечатани след издаване на заповедите за всеки един от тях. 

Жители на "Източен" споделят, че в квартала нарушителите на законовата рамка за търговия са десетки. Работещи нелегално са както малки павилиончета за стоки ширпотреба, така и част от хранителните магазини. 

Припомняме, че в "Столипиново" имаше двудневна акция, а според данните сред нелегално работещите обекти има и заведения. 

Към момента на още няколко адреса в града текат проверки по сигнали към полицията.