Дизайнерката Миглена Каканашева-Мегз отново не се яви в пловдивския съд, където е редовно призована като обвиняема, за причинената от нея катастрофа преди почти три години.

След като преди седмица Мегз публикува снимка във Фейсбук с текст „идвам” от летището в Дубай, се предполагаше, че тя ще пътува към България, за да се изправи пред съда. Както тогава споменахме, Каканашева се подвизава в екзотичната дестинация от известно време, и дори има слухове, че ще се ожени там. Вместо да дойде в съда обаче, от последните фотоси на Мегз в социалните мрежи става ясно, че дизайнерката в момента е на екскурзия в Индия.

Ще се яви ли Мегз в пловдивския съд или отново ще предпочете плажовете в Дубай?В Четвъртък тя трябва да се изправи пред магистратите, заради катастрофата, която предизвика преди почти 3 години

Къде е Мегз? Дизайнерката предпочете Дубай, вместо да отговаря пред съдаСъвсем очаквано Миглена Каканашева-Мегз не се яви в съдебната зала

Въпреки отсъствието и обаче, днес процесът срещу нея стартира.

В предишното заседание по делото, съдът изиска справка за задграничните пътувания на на Каканашева и в предоставената такава, стана ясно, че Мегз е напуснала страната на 14 януари тази година и от тогава не се е връщала.

В съдебната зала присъства пострадалата Станка Ангелова, придружена от съпруга си, която се конституира като частен обвинител и граждански ищец. Тя предяви граждански иска в размер на 7000 лева за нанесени неимуществени вреди.

Защитата на Мегз, в лицето на адвокат Светлана Паскалева пожела да представлява дизайнерката и делото да стартира днес. Тя каза, че са съгласни делото да стартира по съкратена процедура, но поради отсъствието на Каканашева, няма против процесът да протече по общия ред. Същото пожелаха и прокурорът и защитата на пострадалата жена.

На следващото заседание ще бъдат призовани двама свидетели – по един от всяка, които ще разкажат за факти, които не са отразени в обвинителния акт. То е насрочено за края на месец март. Мярката на Мегз за момента остава непроменена – подписка.

Две години след катастрофата, предизвикана от Мегз край Пловдив: Какво се случва с делото?Преди дни обвинението й е било частично прекратено

Припомняме, че катастрофата се случи на 8 април 2019 година. Както TrafficNews съобщи тогава, дизайнерката не спряла на знак „Стоп” и отнела предимството на лек автомобил „Хонда“ в град Раковски.

По данни на МВР, 71-годишната тогава жена е пострадала и настанена в болница за лечение. Според държавното обвинение Каканашева е предизвикала инцидента, като не е спряла на знак Стоп, отнела е предимството на другата кола и така е последвал сблъсъка. С действията си зад волана Мегз е причинила средна телесна повреда на пътничката в ударената кола.

Освен всичко това, по време на произшествието, дизайнерката е изтърпявала административно наказание – лишаване от свидетелство за управление на МПС.

Спрямо Каканашева е било повдигнато обвинение, което през юли миналата година беше частично прекратено. Както TrafficNews още тогава съобщи, първоначално тя е била подведена под отговорност за това, че е причинила средна телесна повреда след управление на моторно-превозно средство без нужната правоспособност.

Оказва се обаче, че правната квалификация е била неточна, тъй като „неправоспособност” се отнася за лица, които никога не са имали книжка, отнети са им всички контролни точки или орган на реда е издал заповед за отнемане на правоспособността.