Ще се яви ли Мегз този път в пловдивския съд или отново ще предпочете плажовете в Дубай? Дизайнерката е обвинена за това, че на 08.04.2019 година в Раковски, е нарушила правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинила средна телесна повреда на Станка Ангелова, довели до травма в десния крак.

Повдигнато е и второ обвинение на дизайнерката, за това, че е управлявала лекия автомобил в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелство за управление на МПС.

Къде е Мегз? Дизайнерката предпочете Дубай, вместо да отговаря пред съдаСъвсем очаквано Миглена Каканашева-Мегз не се яви в съдебната зала

В Четвъртък тя е призована да се изправи пред Районен Съд-Пловдив в разпоредително заседание. На него трябва да стане ясно дали Мегз ще признае вината си. Делото беше насрочено за края на януари, но тогава Миглена Каканашева-Мегз не се яви в съдебната зала, което беше съвсем очаквано, тъй като дизайнерката не беше в България. В залата преди три седмици присъства пострадалата Станка Ангелова заедно със съпруга си. Тогава стана ясно, че на дизайнерката е била пратена призовка, която не е връчена, тъй като не е намерена на адреса си. Както съобщихме тогава, Каканашева е извън пределите на страна и в последната една година се подвизава в Дубай, където живее с новия си мъж. Сега обаче тя се тагна от летището в Дубай в края на работната седмица и качи снимка във Фейсбук на която пише "идвам". 

Припомняме, че катастрофата се случи на 8 април 2019 година. Както TrafficNews съобщи тогава, дизайнерката не спряла на знак „Стоп” и отнела предимството на лек автомобил „Хонда“ в град Раковски.

По данни на МВР, 71-годишната тогава жена е пострадала и настанена в болница за лечение. Според държавното обвинение Каканашева е предизвикала инцидента, като не е спряла на знак Стоп, отнела е предимството на другата кола и така е последвал сблъсъка. С действията си зад волана Мегз е причинила средна телесна повреда на пътничката в ударената кола.

Освен всичко това, по време на произшествието, дизайнерката е изтърпявала административно наказание – лишаване от свидетелство за управление на МПС.

Спрямо Каканашева е било повдигнато обвинение, което през юли миналата година беше частично прекратено. Както TrafficNews още тогава съобщи, първоначално тя е била подведена под отговорност за това, че е причинила средна телесна повреда след управление на моторно-превозно средство без нужната правоспособност.

Оказва се обаче, че правната квалификация е била неточна, тъй като „неправоспособност” се отнася за лица, които никога не са имали книжка, отнети са им всички контролни точки или орган на реда е издал заповед за отнемане на правоспособността.

Две години след катастрофата, предизвикана от Мегз край Пловдив: Какво се случва с делото?Преди дни обвинението й е било частично прекратено