Пловдивчанин, причинил тежка катастрофа със загинал край Пловдив, се изправи пред съда. Петър Бъчваров е подсъдим за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на ПТП, станало през юли 2018 година. По време на инцидента са пострадали още три лица, две от които със средни телесни повреди.

Мелето е станало на Околовръстното на Пловдив, в посока столицата, в среднощните часове. На двулентовия път, аудито на Бъчваров навлязло в лентата за насрещно движение и се забило челно в колата на Сами Емин. Последният пътувал със свои приятел и сина си.

След жестокия удар шофьорите и пътниците били откарани в болница, като най-тежко било състоянието на Емин. След 20 дни борба за живота му, мъжът издъхнал от множеството травми.  Синът му е прекарал също дълго време в болница с констатирани средни телесни повреди.

След повече от година разследване, Бъчваров се сдоби с обвинение и днес се изправи пред съда. Ход на разпоредителното заседание не бе даден. Причината бе, че обвиняемият се яви без адвокат, тъй като последният е ангажиран по друго дело в Асеновград.

В залата на Окръжен съд бе семейството на загиналия Емин, представлявани от адвокат. Те предявиха желание да бъдат конституирани като частно обвинители, но имуществен иск не бе предявен. Семейството ще заведе гражданско дело спрямо Бъчваров след окончателната присъда.

На въпрос от председателят на съдебния състав към обвиняемият как ще протече делото, той не успя да отговори, тъй като все още не знае. Така след по-малко от месец Петър Бъчваров ще даде становище дали признава вина или не.