Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа трима пловдивчани за притежание и разпространение на голямо количество марихуана, кокаин и амфетамин.  

Дилърите са държали повече от 1 кг от високорисковите наркотични вещества. Тримата се познавали и разпространявали наркотични вещества сред ограничен кръг лица на територията на област Пловдив, а дрогата се е съхранявала в пловдивско жилище.

При проведена специализирана акция на полицията на 12 ноември 2022 г. в помещенията е била открита дрогата, като при извършено претърсване са иззети още- мобилни телефони, електронни везни, машина за раздробяване на марихуаната. На същия ден единият от обвиняемите, който е на 28 години, е бил спрян от полицейски служители за проверка при управление на лек автомобил. Направен му е тест за употреба на наркотични вещества, който е отчел положителен резултат за кокаин. Другите двама са на 50 и 45 години.

Тримата са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Снимка: Архив