Повече от шест години след трагичен инцидент на пътя убиец Карлово-Пловдив, шофьор на товарен бус трябваше да се изправи днес пред пловдивския Окръжен съд. Делото обаче не успя да стартира поради вирусното заболяване на съдията.

На 9 април 2016 година подсъдимия Иван Чернев управлявал служебния бус Ивеко. В близост до село Черноземен, той блъснал велосипедист, който в последствие починал на 30 юни същата година.

На Чернев е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, в следствие на шофиране с несъобразена скорост. По делото е изяснено, че шофьорът на буса се е движил със скорост 50 км/ч. По същото време най-вдясно на пътя, по банкета, е бил и велосипедистът. В един момент той решил да отклони колелото, за да пресече пътното и изскочил пред товарния автомобил. В този момент Чернев се опитал да спре, но предвид близката дистанция не успял да го стори на време и блъснал велосипедиста. Веднага след инцидента слязъл от буса и се опитал да окаже първа помощ на пострадалия. Почти 3 месеца по-късно обаче, велосипедистът починал.

Предвид заболяването на съдията по делото, процесът срещу Иван Чернев беше отложен за следващата сряда – 23 ноември 2022 година.